Arbeidsrecht

Heeft u een arbeidsconflict en zoekt u een arbeidsrecht advocaat? Wordt u misschien ontslagen als werknemer? Of wilt u als werkgever iemand ontslaan?

Arbeidsrecht en ontslagrecht

Of u nu werkgever bent of werknemer, voor al uw vragen op het gebied van arbeidsrecht en ontslagrecht bent u bij Van Ruyven Advocaten in Utrecht aan het juiste adres. Al vele jaren geven we juridisch advies over arbeidsrecht en behartigen we de belangen van werkgever en werknemer bij arbeidsconflicten.

Neem contact op

In Nederland is de verhouding tussen werkgever en werknemer op veel manieren vastgelegd. In een arbeidsovereenkomst, in wetten, in cao’s, maar ook in personeelshandboeken of in aanvullende reglementen of afspraken tussen werkgever en werknemer.

Voor werknemers

Als werknemer bent u niet altijd op de hoogte van al deze wetten en regels. Als er dan een arbeidsconflict is, of als er ontslag dreigt, weet u niet wat uw rechten of plichten zijn. Laat staan welke regels u moet volgen. Een arbeidsrecht advocaat kan u daarbij helpen.

Voor werkgevers

Maar ook voor de werkgever is arbeidsrecht en ontslagrecht een ingewikkelde materie. Hoe zit het met concurrentiebeding? Kan ik iemand wel ontslaan? Moet ik een ontslagvergoeding betalen en hoeveel is dat dan? Per 1 juli 2015 is het nog ingewikkelder geworden: de wetgever heeft zoveel aanpassingen gedaan dat bijstand van een arbeidsrecht advocaat in arbeidsrecht geschillen noodzakelijk is geworden.

Bekijk onze blogartikelen

Juridisch advies arbeidsrecht

Het beëindigen van een arbeidsrelatie, al dan niet gedwongen, moet zorgvuldig gebeuren. Juist daarom is het verstandig om tijdig een advocaat arbeidsrecht te raadplegen die daar ervaring in heeft. Maar ook problemen met een concurrentiebeding kunnen van grote invloed zijn.

Wij staan als jurist aan uw kant. Adviseren en begeleiden, ook in kort geding of bij de rechtbank in een bodemprocedure is wat we doen. Op een heldere en daadkrachtige manier. Van Ruyven Advocaten geeft juridisch advies waar u wat aan heeft!

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening?

Neem contact op